Houdt uw gebouw rekening met het klimaat?

Het pakket erkende maatregelen dat de overheid heeft toegevoegd aan het energieakkoord is flink uitgebreid. Het Energieregistratie- en Bewakingssysteem (EBS) draagt sterk bij aan het vergroten van inzicht en betere afstelling van installaties in gebouwen. In ruim 70% van de gebouwen is het klimaatsysteem niet goed afgesteld. Bij een juiste afstelling is er een grote besparing mogelijk. Het EBS maakt onderdeel uit van het Energiemanagement Systeem (EMS.) Deze zorgt voor een integrale grip op energie. De omvang van het EBS is afhankelijk van het energiegebruik, vloeroppervlak en enkele slimme meters die een koppeling maken met een Gebouwbeheersysteem (GBS)

Eind 2015 heeft de overheid voor verschillende sectoren de EBS verplicht gesteld. Vanaf 2018 komen hier nog andere sectoren bij.

Naast de sectoren wordt ook gekeken naar het aantal medewerkers (> 250 pers.), de omzet van het bedrijf (> € 50.000.000,00) en de energiekosten (> € 1.000,00 p.m.). FourIQ helpt bedrijven om het energieverbruik van hun gebouw goed te registreren en te bewaken.

Deze toepassing kan ook gebruikt worden bij woningbouwcoöperaties die voor gestapelde gebouwen willen meten of ‘nul op de meter’ gerealiseerd kan worden. Ondanks een energiereductie, door gebruik te maken van zon-, wind- of aardwarmte energie, zal het consumptie niveau naar alle waarschijnlijkheid blijven stijgen. Een gezin uit Nederland verhuist gemiddeld eenmaal in de 7 jaar. Dat kan invloed hebben op het gebruik van energie in een woning. Woningbouwcoöperaties die willen voldoen aan de ‘nul op de meter’, zullen moeten blijven monitoren hoeveel energie er is opgewekt en hoeveel energie er gebruikt is. FourIQ helpt u hier graag bij!

Wilt u een goed inzicht in uw energieverbruik? Wilt u energie besparen door uw gebouw gebonden installaties beter en slimmer af te stellen? En wilt u grip op energieopwekking en consumptie? We maken het graag voor u mogelijk!